Genel Bilgiler

Düğün Makyajı

Düğün makyajı veya diğer adıyla gelin makyajı yaptırmak isteyenlerin akıllarındaki en büyük soru tabii ki makyajın nasıl yapılacağıdır. Düğün günü yapılan makyajın tüm fotoğraflarda bir ömür boyu hatırlanacak olması nedeniyle çok büyük bir önem arzettiği ortada ve bu öneme uygun bir şekilde kişi için doğru makyaj yapılmalı. Herkesin kendine göre bir düğün makyajı olacağı için sizlere yapmamanız gereken en büyük hatalardan biraz bahsedeceğiz ve böylece makyaj kararınızı verirken yardımcı olmaya çalışacağız.

Gelin makyajı yapan yerlerin pek çoğu maalesef geline uygun olup olmadığına bakmaksızın ezbere bir şekilde makyaj yapmaktadır. Diğer gelinlere bir makyajın yakıştığını gören kadınlar ise maalesef aynı makyajın kendilerinde nasıl görüneceğine hiç dikkat etmeden bu makyajı yaptırmaya başlarlar. Tabii ki makyajın bitiminin ardından artık yapacak bir şey olmadığı için bu şekilde düğün tamamlanır ancak doğru bir düğün makyajının kişiye özel olarak hazırlanması ve prova edilmesi gerekir. Dolayısıyla başkalarının makyajına özenmekten uzak durmalı ve makyözünüzün de bu konuda sizin gibi düşünüyor olması gereklidir.

Düğün makyajında masraftan kaçılmamalı ve tere, suya, harekete dayanıklı makyaj ürünlerikullanılmalı. Düğün günü içerisinde bol bol yorulacağınız, ayrıca düğün esnasında da çok hareketli ve ayrıca duygusal olacağınız bir gerçek. Bu nedenle kullanılan malzemelerin kolayca bozulmayan ve yenilenme gerektirmeyen kozmetik ürünleri olduğundan emin olmalısınız.